Archive for the ‘Tiørefald’ Category

Skatten op

Tuesday, July 7th, 2009

Mens dansken lystigt brænder SP-penge af på ferie i udlandet, så er Helle T. kommet med venstrefløjens sommerudspil: En ærlig dialog om at hæve skatten. Ak ja krisen kradser, så nu må alle til læderet igen. En dejlig plan, der skal sikre os alle velfærd fremover. Men hvem skal egentlig sikre væksten, innovationen og driftigheden som skal facilitere de yderligere midler? Det bliver ikke de virkelystige, der endnu engang får reduceret de få fri midler, der er tilbage til investering. Den jævne dansker vil blot i øget omfang søge udenom skattetryk og regulering. Bytteøkonomi og sort arbejde vil nu i højere grad præge hverdagen. En af den økonomiske læres hædrede mæcener Poul Romer, der i mange år har arbejdet med forholdet mellem innovation, teknologi og vækst, har tidligere udtalt om kriser: “A crisis, is a terrible thig to waste!”. I sin simpelhed så rigtigt. De der formår at udnytte kriser til at være innovative, progressive og fremadrettet kommer styrket ud. Så lad blot Helle T.  stå i sin nederdel blottet for kompetence og vente på bussen med opsvinget, der aldrig kommer. Gejsten siger, vi bygger sku bussen selv, og vælger hvor vi vil hen!

Bropenge

Friday, June 12th, 2009

Nationalbanken oplyser at der nu skal der være billeder af broer på de
danske pengesedler. Og så kan man jo ikke andet end at vende øjnene mod
himlen.

Det er ikke fordi billederne af de danske broer i sig selv er grimme -
for det er de. Det er jo ikke vigtigt hvordan ens penge ser ud, men
udelukkende vigtigt hvor mange man har. Eller havde. Se bare på Stein
Baggers fjorten milioner venner på Facebook.

Det er heller ikke fordi denne slet skjulte transformation fra nationalt
prægede betalingsmidler til kønsløse blanke Euro er problemet. Den
startede jo med forfladigelsen af ti- og tyve-kronen ved at fjerne
indgravering i randen af mønterne, og nu er det åbenbart tid til
ligefrem at fjerne nationale ikoner, lige fra Carl Nielsen til Niels
Bohr. Den sidste som endda var en rigtig verdensstjerne, men som jo
desværre er portrætteret med et agregat til rygning i munden, og det kan
man jo heller ikke have. Måske er det meget godt, for så slipper vi
måske for at få Prinsesse Henrik på pengene. Nej, det er ikke derfor,
for vi skulle have været med i Euroen fra starten, ligesom vi skulle
have været med i politisamarbejdet, men i stedet for sendte vi de rare
grænsevagter hjem for at prioritere vigtigere opgaver som at beskytte
artisterne i det omrejsende miljøcirkus fra pøblens overfald.

Næ, det egentlige problem er at det bare er Nationalbankens undskyldning
for at kunne trykke endnu flere penge for at imødegå Krisen. Som om det
ikke er nok at iscenesætte en kollektiv buksepisning ved at udbetale
pensionspenge til hele befolkningen så vi kan forbruge endnu mere lige
nu og her.

Så skik følge eller land fly! Til Sankt Hans vil jeg, klædt ud som
brobisse eller Piratparti, danse på en kunstig Femernbro bygget af gamle
sedler fra vores tømte dyner, og på behørig vis futte resten af
opsparingen af.

Den røde dødemandsknap

Tuesday, January 6th, 2009

Seneste nyt fra den røde front er, at der ikke er videnskabeligt belæg for, at skattetlettelser afhjælper den økonomiske krise. Det vil sige, at vi hellere må undlade at handle, da konsekvenserne ikke er kendt. Netop den passive reaktionære holdning, der så længe har været de rødes skudsmål mod magthavernes udøvede politik, står nu for fald. Angste for alternativet, der kan bringe vækst og velstand tilbage, står grædekonerne på det yderste venstre og hyler. Ære være de der handler som entepanuerer i kampen for at genrejse velfærdssamfundet.

De Sultne Klovne

Tuesday, October 7th, 2008

 

Finansmarkederne er i krise. Endnu engang har man belånt aktiverne med kringlede og svært gennemskuelige finansielle instrumenter, som igen har drevet den opfattede værdi af aktiverne op – til et bristepunkt, der nu er nået.

Historien kendes helt tilbage fra tulipanmarkedet i Holland i det tidlige 17. århundrede. Tulipanløgene blev handlet på børsen til priser, der i dag ville overstige kr. 300.000 pr. stk. – indtil en række investorer indså, at der blot var tale om løg. Sidenhen har boble efter boble ramt finansmarkederne – løgene udskiftet med løgne.

Islands finansielle sektor stod for otte gange landets BNP på tidspunktet for nationalisering sent i aftes. Indtil markederne forstår de dybere sammenhænge mellem værdi og vækst ser det skidt ud for økonomien. Havde Marx ret?

Snalremand i Rådhuskælderen

Monday, July 14th, 2008

Borgerrepræsentationen i København, der i et nypuritansk anfald netop har vedtaget et totalt alkoholforbud blandt kommunens 50.000 ansatte, vil selv have lov til at snuppe en lille skarp ved møderne. Endelig ser vi lokalpolitikere, der tænker stort. Endelig ser vi strømmen, der vender. Nu går det endelig op for os Københavnere, at vi skal fortstå intentionen med love og regler, og ikke fortolke alting snævert. En stor tak til folkets repræsentanter på Rådhuset, der viser os vejen til frokostpilsneren og den lille BØRGE midt på eftermiddagen, hvor møderne er ved at køre tørre. PH gjorde det. Storm P gjorde det. Panton gjorde det. Alle værterne på Næste Uges TV gjorde det i temmelig stor stil. Niels Matthiasen gjorde det konstant. Vi må finde de gamle dyder frem mens vi planlægger de næste taktiske træk mod den indre kælling. Tak for den store åbenbaring.