Skatten op

Mens dansken lystigt brænder SP-penge af på ferie i udlandet, så er Helle T. kommet med venstrefløjens sommerudspil: En ærlig dialog om at hæve skatten. Ak ja krisen kradser, så nu må alle til læderet igen. En dejlig plan, der skal sikre os alle velfærd fremover. Men hvem skal egentlig sikre væksten, innovationen og driftigheden som skal facilitere de yderligere midler? Det bliver ikke de virkelystige, der endnu engang får reduceret de få fri midler, der er tilbage til investering. Den jævne dansker vil blot i øget omfang søge udenom skattetryk og regulering. Bytteøkonomi og sort arbejde vil nu i højere grad præge hverdagen. En af den økonomiske læres hædrede mæcener Poul Romer, der i mange år har arbejdet med forholdet mellem innovation, teknologi og vækst, har tidligere udtalt om kriser: “A crisis, is a terrible thig to waste!”. I sin simpelhed så rigtigt. De der formår at udnytte kriser til at være innovative, progressive og fremadrettet kommer styrket ud. Så lad blot Helle T.  stå i sin nederdel blottet for kompetence og vente på bussen med opsvinget, der aldrig kommer. Gejsten siger, vi bygger sku bussen selv, og vælger hvor vi vil hen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.