Archive for the ‘Nævnefald’ Category

Den lille forskel

Wednesday, May 6th, 2009

28kr513.gif

Det sutter

Monday, February 23rd, 2009

En professionel kuglestøder og en venstremand har lov til at mene at der findes den slags nationale samlende ritualer, hvor folk er ved at dåne over at en eller anden dansk klovn støder en kugle et vist antal centimeter længere ud end en klovn fra en anden nation, og det bliver vist i tv. Det er helt i sin orden. Men det er ikke helt i sin orden, når det formidlende journalistiske har taget den slags kategoriseringer til sig, som om de var naturlove. Det er ikke nødvendigvis godt for noget som helst at et dansk hold vinder en kamp frem for et andet lands hold. Ikke nødvendigvis. I andre samfundsforhold kan det blive endog meget aldeles betænkeligt, som når de elektroniske medier har cuttet the crap og for eksempel uden videre opfatter og formidler politiets arbejde som sakrosankt og i samfundets eller borgernes indiskutable interesse. Det forholder sig efterhånden sådan i medierne at når politiet har fanget nogen, gengives begivenheden som om sagen dermed er afsluttet, og de videre retsforhandlinger ren formalitet. At det er blevet sådan i virkeligheden gør jo ikke sagen bedre. Elite-idrætten – elite er ellers fy – politiet, til en vis grad folkekirken, den såkaldt sunde snusfornuft, danskheden, osv. er på denne måde i den kritiske samtale mellem magtudøvere, journalister og borgere reduceret til elementer i en indiskutabel løbende ceremoni, der hver eneste morgen får en spand kul i DR med rystende få undtagelser af dokumenterende kritiske modsigelser eller spørgsmål til grundbegrebernes rimelighed.

Overlevering med symbolik og tratterat

Thursday, September 11th, 2008

Kulturbrian overlod sit ministerium til Karina. Med piber og trommer – og to fine gaver: En opslagsbog om kultur (den afgående ministers egen dubiøse kanon) og et par løbesko, for kulturen er jo også sporten. Eller er det omvendt. I hvert fald siger GEJSTEN til lykke til Kulturkarina og minder om, at kultur også er cigaretter, SUPA og glædespiger.

Vi revner af misundelse / vi misunder revnerne

Thursday, February 28th, 2008

363202072_b3c2cb59c0.jpg

Et flertal af regeringen og… Dansk Folkeparti, De Radikale og Ny Alliance. I sig selv et sært billede. Men indholdet… skatterabat til de 64-årige på 100.000 kroner om året. Lad os regne på det. 2008 – 64 = gamle 68′ere. Endnu engang må vi se vores nedsparings-generation af asociale forældre få flere gevinster at tage på vinsmagningsrejser for.

En mærkelig dag.