Giv GEJSTEN Ridderkorset

toeffelEt stort tillykke skal lyde til den engelske stjernekok Gordon Ramsay(GR). Efter år med diverse reality serier bag sig, hvor ingredienserne har været deltagere med fine kvalifikationer i uduelighed, talentløshed, dovenskab, medieliderlighed og stjernenøkker er han nu præmieret for sin indsats med et Ridderkors.

Og hvilken indsats fristes man at spørge. Jo i bund og grund handler det om, at være istand til at fortælle perlerækken af tumper, at de er tumper. I afsnit efter afsnit af diverse typer GR reality soaps råber GR til tumperne at de er tumper. Dette gøres selvfølgeligt med forskellig betoning, afvekslende ordvalg og kropsattitude. Men budskabet er klart. GR fortæller folk at de er nogle idioter til det de laver. Og hvis de skal vedblive med samme, så skal de tage deres fag og virke seriøst.

Det skræmmende i dette er, at vi har arvet en samfundsmodel udtænkt og opbygget af hønsestrikklædte piberygende fritidspædagoger, hvor det at stille krav er et bandeord. Resultatet er et morads af manglende faglighed og dovenskab, hvor alle venter på frelsen gennem den næste doku-soap omhandlende lige præcis ens egen talentløse segment af blæver.

Så GR får Ridderkorset for at sige det åbenlyse på tv ‚Äì tøffelhelt. Gejsten siger: Hit med Ridderkorset så vi kan banke de ansvarlige 68‚Äôere for deres ugerning. Se det ville være en præstation, der var værd at belønne.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.