Måske med vilje

Efter en herlig nat i Rosenhøjkvarteret i ?Örhus den 9/1-06, hvor biler blev overhældt med bensin og antændt, vinduer knust og forretninger ødelagt, lader Danmarks Radio forstå, at det måske har sammenhæng med Pia K‚Äôs seneste udtalelser om det Muslimske Trossamfund.

60.jpg

‚ÄùMåske‚Äù ‚Äì et ord der anvendt i journalistisk øjemed bekymrer mig meget. ‚ÄùMåske var det Helle Thornings udfordrende påklædning der startede optøjerne‚Äù. ‚ÄùMåske var det P1‚Äôs montage om muhamedanske pigers oprør mod tvangsægteskaber der startede optøjerne‚Äù. ‚ÄùMåske var det for meget kebab og luft i maven der startede optøjerne‚Äù.

Selvopfyldende profetier starter med det udtalte ønske om sammenhægn eller handling. Så at lade journalistiske spådomme tegne det politiske landskab er himmelråbende tåbeligt.

At Danmarks Radio, der er moralens selvudråbte vogter og opdrager, der går i spidsen med de tvivlende reportager er bekymrende. Om det er Kenneth Plummers overdrevne PSP forbrug, Georgs angst for kussen, eller frygten for racismespøgelset der gør hans journalister tvivlende skal jeg ikke spekulere offentligt over. Blot konstatere at journalistikkens lødighed står for skud.

/caj

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.