Har du nogen venner?

Påskens lidelseshistorie genfortalt…

Forsøgte i dag at geninstallere – som det hedder – styresystemet Windows XP på en temmelig ny Dell Dimension, der blev indkøbt med support og det hele. Dell præinstallerer jo Windows, men som bekendt lever dette system typisk kort tid, før kriminelle bander på Internettet har overtaget maskinen med alskens trojanske heste: Sikkerheden er ikke i top (og det finder folk sig åbenbart i, mens de betaler skat til Bill).

Nå, men efter endt geninstallation kunne maskinen ikke finde sit netkort. I gamle dage lå det på en disk, men her var kun den samme Dell OEM cd. Ringer til Dell Support. Får en svensker i røret, som taler meget dårlig dansk. Efter mange famlende forsøg på at få at vide, hvilken netkortmodel der er i maskinen samt hvilken placering på cd’en, drivprogrammet findes (afstedkom 18 minutters ventetid med Nik&Jay) fik jeg følgende besked: Du har ikke fået drivprogrammerne med ved leveringen. Nåh, så forstår jeg bedre. Lettere oprevet over fejlen, men dog glad for at have fundet rodårsagen til alle mine problemer denne tirsdag, beder jeg supporteren om at sende de manglende programmer, så jeg kan få kalorius på benene igen.

Det gør man ikke. Punktum. Han var meget specifik omkring det. Og så sagde han noget mærkeligt. Du kan finde drivprogrammet på nettet. Jam, jeg skal for HELVEDE BRUGE drivprogrammet for at KOMME på nettet! Han kunne godt se, der var et paradoks et eller andet sted og undskyldte meget. Jeg ønskede ham god påske og lagde på – der var nu gået over 40 minutter, og det eneste jeg var blevet klogere på, var, at Dell ikke kunne sælge en PC med drivprogrammer til styklisten af hardware indeni.

Lige inden jeg smækkede røret på, eller hvad man nu gør med en mobiltelefon, fik han spurgt, om jeg ikke havde en ven, der kunne et eller andet. Sådan er det altså stadigvæk, efter så mange år skal man stadig være velsignet med et nørdevenskab for at kunne så meget som tænde for sin pc. Bronzenålen får du, hvis du har det lille PC-kørekort. Sølvnålen, hvis du har et MSCE-certifikat (som samtidig er din billet til helvede).

Men guldnålen tilfalder kun de få, som har en bror, som er datalog. Farvel, Dell.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.