Dansk

Et af spørgsmålene på den i dag så omdiskuterede statsborgerskabsprøve er:

86. Hvad betød tabet af Slesvig og Holsten i 1864 blandt andet?

A: Den danske statskasse gik bankerot

B: Det blev forbudt at tale tysk i Danmark

C: Danmark mistede 1/3 af sit territorium

Det rigtige svar skulle eftersigende være C, men man kunne vel også indføre en ekstra svar mulighed D: Danskerne blev dybt deprimerede og begravede sig i en selvforherligende nationalisme – og de har ikke flyttet sig siden. Det er også meget dejligt at se at de er kommet igennem alle de i folketinget repræsenterede partiers baggrund, men lidt skuffende at man ved enhedslisten kun skal gætte hvronår de blev dannet – jeg havde ellers glædet mig til det lange spørgsmål om hvilke partier liste ?ò var en sammenseltning af – kan man sin kultur eller ej?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.