Fra alle os til alle jer

Nu nærmer sig lysfesten, de store monoteistiske religioners omdrejningspunkt. Frelserens komme. En chance for at komme nærmere Skaberen og blive renset. En chance for at få overleveret noget af den moral, vi som mennesker ikke besidder. En mulighed for at få et øjebliks fred. I denne ånd bringer GEJSTEN et citat fra en nu himlet videnskabsmand, den store Bertrand Russell, som i 50‚Ä?erne sagde:

“If I were to suggest that between the Earth and Mars there is a china teapot revolving about the sun in an elliptical orbit, nobody would be able to disprove my assertion provided I were careful to add that the teapot is too small to be revealed even by our most powerful telescopes. But if I were to go on to say that, since my assertion cannot be disproved, it is intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense. If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.”

Grunden til, at organiseret religion legitimerer direkte fjendtlighed er, i modsætning til at tro på Rusells tekande, at religion har magt, har indflydelse, kan trækkes fra i skat, og bliver systematisk overleveret til forsvarsløse børn. Børn bliver ikke tvunget til at lære vers om tekander i kredsløb udenad i deres formative år. Det ville være en oplagt sag for de sociale myndigheder. Folkeskolen giver ikke tekande-troende fri på deres hellige mærkedage (godt nok har vi Store Bededag, men alligevel). Dem, der tror på tekanden stener ikke dem, der vælger anderledes eller gør dem til grin i tegneserier. Mødrene advarer ikke deres døtre om at blive kærester med sønner af fraktioner, der tror på tre tekander i stedet for ?©n.

GEJSTENs julehilsen er derfor en hilsen til alle dem, der ser religion som en virus, der inficerer det menneskelige sind. En virus, der giver os skyklapper på. En virus, der misbruger børn. En virus, der fornægter sandheden og skaber splid og vold mellem mennesker. Og til de andre: Husk på lignelsen om tekanden, når i står der i kirken og lytter til Guds Ord juleaftensdag. Husk på, at I selv har magten til at skabe det moralkodeks, I vil leve efter, i stedet for at lade jer det diktere – endda på række, som i Nordkorea. Husk på det, når i hører på Systemet Krarup & Langballe, der vil lave godt om til ondt og ret om til wrang. Glædelig Lysfest.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.