Den indre springskalle

Der var engang en abe i Afrika, der blev fanget af en mand med en gul hat. Sådan kom Peter Pedal ud af junglen – som et billede på den hvide mands handel med sorte slaver. Eller hvad?cg-pipe.jpg

Nypuritanismen er ved at få tag i os. Hjulpet af de kristne fundamentalister i USA og bakket op af gammelgrundtvigianerne, præstepolitikerne og de andre åndsboller i det danske Folketing er det ikke længere come il faut at være normal. Nu skal man være ren. Ren for Gud og ren for flaget.

Peter Pedal er nu revideret, så han frivilligt følger med den gule hat til Europa, i en ny tegnefilm med den frække abe. Lucky Luke ryger ikke smøger længere, man ser ham i stedet med et halmstrå i kæften. I Tom & Jerry, som alene drejer sig om vold, er alle cigaretter redigeret ud. Ja, selv gode, gamle Kaptajn Skæg ryger ikke længere pibe. Rasmus Klump skal sikkert have ændret navnet snart. Dyr må ikke vises nøgne. Mennesker må ikke vises ægte.

Men det er da okay. Så kan vi få revideret andre dele af historien i samme favntag. Måske kan vi få skrevet kapitlet om Anders Foghs tid som skatteminister om, så den ikke længere viser, hvordan han vildledte folketinget om kreativ bogføring og derefter var nødt til at trække sig. Eller vi kan omskrive “det er ikke noget, vi tror – det er noget, vi ved” til “det er de rødes skyld det hele”. Måske kan “masseødelæggelsesvåben” ikke redigeres ud, da det er et ret langt ord, men det kan vel ændres lidt i nypuritanismens ånd. Hvad med “Nasseødelæggelsesvåben”. Det er vel tilpas tvetydigt. Så er der heller ikke noget at komme efter.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.