Store Kaste-i-Mund Dag

vi-vomit.jpg

En tur gennem Strøget fredag morgen afdækker tydeligt den stigende obese-epidemi i vores gamle, stolte land. Horder af sølle kulhydratvrag krabber sig ned ad den ærværdige gågade, det tomme blik vidnende om den evige tanke om det næste måltid.

Alle er uenige om årsagen. Ernæringsrådet vender og drejer kostpyramiden, så den står på ny spids hver andet år. Myriader af genfødte alternativbehandlere fremkommer med diætstrategier indeholdende alt fra røvlæsning til badning i tungt vand. Selv Tor Nørretranders er selvudråbt til ekspert på human ernæring og har ganske forusigeligt taget parti for urmennesket.

Men sandheden er en anden. Hvis du vil tabe dig, er der ?©t og kun ?©t råd: Læg bestikket fra dig af og til. Hold op med at spise de absurde mængder. Lær at frygten for sulten ikke er en fjende, men en ven du skal invitere indenfor. Smerten i maven er din vished for, at du er i live. Accept?©r den og lad den fylde dig.

Og så lad os kvittere fra Bollehavet med et forslag om ?©n dag der skal være den store ædedag. Den dag, der slukker og lukker alle årets julefrokoster og påskemiddage. Den reciprokke Ramadan. Le Grand Bouffe i danske gevandter. Men de tykke er ikke inviteret.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.