Du er altid random, koger. Flet!

Mens teenagere taler et sprog, der for mit vedkommende lige så godt kunne være et mix af græsk og mandarin, må vi andre holde fast i et ordentligt dansk. Og så nytter det ikke noget at standardsvaret på telefonsvarerne siger: Dette er voicemailen tilhørende… “dette” udtales på handelsskolemåden, altså ['dæte], “voicemailen” er helt i skoven – hvad fanden er der galt med at kalde det en telefonsvarer, det andet kan ikke engang bøjes morfologisk kønt på dansk – og “tilhørende” er en af de participiumsmisfostre, de prætentiøse fæhoveder, der vilkårligt beslutter formuleringerne, af en eller anden grund altid begår. Det kan ikke accepteres, at underfrankerede lufthoveder skal forpeste virkeligheden for os. GEJSTEN foreslår en gabestok-ordning, hvor man på skafottets gamle plads på Nytorv sætter sprogspasserne til at skrive “jeg vil aldrig mere…”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.