Væksthæmmere i tredje potens

Fagforbundet 3F kører store, dyre inserater i dagbladene. “Vi skaffer Laila 650.000 kroner”, står der. Skaffer?! Er fagforeningen nu blevet til en juridisk blå stue, hvis eksistensberretigelse er at “skaffe” PENGE til medlemmerne gennem sagsanlæg mod arbejdsgiverne? Man ser det for sig. De sidste krampetrækninger fra en fagbevægelse, der ikke har været i stand til at forny sig og definere sig i forhold til de nye udfordringer i en globaliseret verden, hvor sammenhold og solidaritet på tværs af de gamle definitioner af hvem, der er arbejdstager og hvem, er er arbejdsgiver, er virkeligheden. En fagbevægelse, der ender sine dage med en selvforståelse af at være dem, der “skaffer” deres medlemmer mammon i en reaktionær nulsumsforståelse.

Hvad med at være en organisation, der arbejder for vækst? Hvad med at se muligheder i stedet for konflikter? Hvorfor mon de unge generationer griner af fagbevægelsen? KLOVNEN vender ryggen til og drager et de tabte muligheders suk. Med dårlig ånde.

Comments are closed.